Reisi i ri thotë se besimtarët ndikuan në ndryshimin e kryetarit të BFI-së

Morëm disa mesazhe nga opinioni, nga besimtarët që në Bashkësinë Fetare Islame duhet të bëhen ndryshime, sidomos në Muftinitë e BFI-së dhe në vetë kreun e këtij institucioni fetar. Në këtë mënyrë I ka komentuar zhvillimet e fundit në institucionin më të lartë fetar në vend, kreu I ri I BFI-së Shaqir Ef. Fetai në intervistën e parë për një media.

Baby Boo

Por, a kanë marrë fund ndasitë në këtë institucion fetar, pas zgjedhjes së Shaqir Fetahut në krye të BFI-së, duke marrë parasysh se ekziston një grupim me një të parë, I cili pretendon se ai është I pari I BFI-së. Fetahu thotë se rreth kësaj cështjeje, ekipi I ri I BFI-së do të udhëhiqet me dy cështje.

Duke folur për sfidat që e presin udhëheqësinë e re të BFI-së, Shaqir Ef. Fetahu thotë se BFI-ja është pjesë përbërëse e kësaj shoqërie dhe duke vepruar konform ligjeve, ka të drejtat që I takojnë me kushtetutën e vendit.

Por, kreu I BFI-së përmend edhe sfidat që cënojnë bashkëjetesën në Maqedoninë e Veriut.

Krizës me pandeminë e COVID-19 I jemi qasur praktikisht dhe me seriozitetin më të madh madje edhe me parimin shpirtëror fetar, thotë Kreu I ri I BFI-së, duke reaguar ndaj akuzave të autoriteteve shëndetësore se festat fetare kanë shkaktuar rritjen e numrit të të prekurve.