Realizimi i marrëveshjes për çështjen e emrit, përshpejton anëtarësimin e Maqedonisë në NATO

Ecja e Ballkanit drejt BE-së dhe NATO-së përballet me tre kërcënime, ndikimin rus, dobësitë e brendshme të demokracive në Ballkanin Perëndimir, dhe politika e tanishme e SHBA-ve ndaj rajonit.

Kjo i tha në konferencën e mbajtur në Universitetin “John Hopkins”, në ëashington, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Zëri Amerikës raporton se në konferencë është deklaruar se realizimi i marrëveshjes për çështjen e emrit të Maqednisë mund të përshpejtojë anëtarësimin e këtij shteti, diçka që është në kundërshtim me Rusinë.

Profesori Edward Joseph, pjesëmarrës në konferencë, citohet të ketë thënë se kjo marrëveshje e bën të zhgënjyer vetëm Rusinë.

Baby Boo