Reagon Jashari ndaj Lajçak: Në asnjë mënyrë dhe për asnjë çmim nuk duhet ndryshuar Kushtetuta e Kosovës

Bekim Jashari kryetarë i Komunës së Skenderajit ka reaguar pas deklaratave të dërguarit të BE’së për bisedime Kosovë-Serbi Miroslav Lajçak i cili tha se Kosova duhet të ndryshoj Kushtetutën e saj në mënyrë që ta formoj asociacionin me komuna serbe. Ai në një postim në Facebook është shprehur kategorik kundër çdo ndryshimi të mundshëm të Kushtetutës në emër të arritjes finale me Serbinë duke thënë se akti më i lartë juridik i shtetit tonë duhet të ndryshohet vetëm për të hequr votimin e dyfishtë si derivat i pakos së Ahtisarit i cili pengon të ardhmen dhe zhvillimin e shtetit tonë.

Baby Shop Charli

“Është koha e fundit që spektri politik në vend të jenë të bashkuar dhe të unifikuar të mbrojmë shtetin tonë nga çdo tendencë që mund të vijë për ta futur atë në negociata e kompromise të dhimbshme. Çdo veprim i sotëm i udhëheqësve tanë duhet të jetë konform Kushtetutës dhe duke mos prekur në asnjë mënyrë shtetësinë sovranitetin dhe territorialitetin e shtetit tonë” ka shkruar Jashari.

Statusi i plotë
Në asnjë mënyrë dhe për asnjë çmim nuk duhet dhe nuk mund të ndryshohet Kushtetuta e Republikës së Kosovës, në emër të arritjes së marrëveshjes përfundimtare me Serbinë. Shteti ynë ka bërë vazhdimisht kompromise të dhimbshme në emër të arritjes së marrëveshjeve me Serbinë, duke përfshirë diskriminimin pozitiv të pakicës serbe në Kosovë dhe votimin e dyfishtë për çështje substanciale si pjesë e kushtetutës sonë.

Ajo që duhet të ndryshojë kushtetutën është Serbia e cila përveç kësaj duhet dhënë përgjegjësi për të pagjeturit, vik*timat e lu*ftës gjenocidin mbi popullatën e pafajshme dhe dëmet materiale të shkaktuara në luftën e fundit në Kosovë.

Kushtetuta e shtetit tonë duhet të ndryshohet vetëm për të hequr votimin e dyfishtë, si derivat i pakos së Ahtisarit dhe i cili pengon të ardhmen dhe zhvillimin e shtetit tonë.Udhëheqësit tonë shtetërorë duhet t’ia bëjnë me dije faktorit ndërkombëtar që shteti ynë nuk ka për të bërë më kompromise dhe se jemi shteti më i avancuar në Ballkan sa i përket respektimit të të drejtave të pakicave.

Është koha e fundit që spektri politik në vend të jenë të bashkuar dhe të unifikuar të mbrojmë shtetin tonë nga çdo tendencë që mund të vijë për ta futur atë në negociata e kompromise të dhimbshme. Çdo veprim i sotëm i udhëheqësve tanë duhet të jetë konform Kushtetutës dhe duke mos prekur në asnjë mënyrë shtetësinë, sovranitetin dhe territorialitetin e shtetit tonë.

Restorant Lumare