Reagime për faturat e larta të rrymës


Komisioni Rregullator i Energjisë, i ka bërë thirrje EVN-së që të zgjidhë problemin me faturat e larta, që në këtë periudhë ua dorëzoi shumë amvisërive.

https://www.youtube.com/watch?v=MA1r5Qr9xYM&feature=emb_title

Ashtu siç u bëmë thirrje konsumatorëve t’i paguajnë faturat e tyre për energji elektrike, ashtu tani e urdhëroj EVN-në t’i pranojë të dhënat e lexuara për energji elektrike të konsumatorëve dhe menjëherë të bëjë korrigjimin e faturave për energji elektrike”-theksoi Marko Bislimovski, kryetar i KRE-së.

Nga EVN përmes një deklarate njoftuan se nga 15 prilli ka filluar leximi i orëmatësve dhe për muajin maj qytetarët kanë marrë fatura të nivelizuara. Deri tani të gjithë konsumatorët që kanë dorëzuar gjendje të re, kanë marrë fatura të korrigjuara. EVN

EVN:

“EVN Maqedoni i ka respektuar rekomandimet e Komisionit Rregullator të Energjetikës dhe Autoriteteve Shëndetësore për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, sipas të cilëve, në periudhën nga 15 Mars deri në 15 Prill të këtij viti, leximet e orëmatësve nuk janë realizuar. Rreth 200,000 orëmatës janë nëpër shtëpitë e përdoruesve dhe nuk rekomandohet të lexohen gjatë pandemisë ”

Rekomandimet e Komisionit rregullator nga paraqitja e pandemisë ishin që kompanitë deri më 15 prill të mos i lexojnë matësit, të mos shkyçin për fatura të papaguara dhe nëse ndonjë shfrytëzues ka vështirësi financiare, përkohësisht të mos i paguajë faturat.