Raporti i progresit para Komisionit për Çështje Evropiane


Komisioni për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe Komiteti i Përbashkët Parlamentar R.M-BE do të mbajnë një seancë me rastin e Raportit të Progresit të Komisionit Evropian për Maqedoninë për vitin 2018.
Raporti do ta prezantojë ambasadori i B.E-së Samuel Zhbogar, gjithashtu në këtë seancë te komisionit do të te ju dretohet edhe kryeministri Zoran Zaev .Në këtë komision pritet te mer fjale edhe Daniel Server nga Universiteti Xhon Hopkins në Uashington.

Maqedonia morri rekomandim pozitiv dhe të pakushtëzuar në Raportin e Progresit, por vendimi përfundimtar për datën e negociatave duhet të miratohet nga Këshilli Evropian në qershor.