Ramush Haradinaj: Albin Kurtit nuk do t’i zgjasë qeverisja më shumë se një vit

Kosovo prime minister Ramush Haradinaj, speaks to the media during a press conference in Kosovo capital Pristina on Tuesday, Dec. 18, 2018. Haradinaj blamed Europe Union's foreign policy chief for "deviating the dialogue" on normalizing ties with Serbia. Haradinaj said that, while Serbia is taking major steps toward the integration with the bloc, his country's residents have remained "in a ghetto," not enjoying the visa-free travel to EU countries though it has fulfilled all requirements. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Qeveria e Kosovës nisi dje shkarkimin e Bordit të Telekomit të Kosovës, gjersa kryeministri Kurti njoftoi se ashtu siç veproi me Bordin e Telekomit, do të veprojë edhe me të tjerë.
Ish-kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka komentuar këto vendime të Qeverisë Kurti duke thënë se puna më e lehtë është të shkarkosh disa borde dhe se nuk i konsideron veprime me peshë.
Ai ka përsëritur edhe një herë qëndrimin e tij se Albin Kurti është mashtrues dhe ka kërkuar nga ai që mos të marrë vendim për heqjen e takës, ngase sipas tij në këtë mënyrë Serbia do të kthehej në Kosovë.

Sigma Doors

Haradinaj po ashtu ka paralajmëruar veprime në rast se Kurti vendos për heqjen e taksës. Ai ka thënë se tashmë ka biseduar edhe me partitë e tjera opozitare dhe se Kurtit nuk do t’i zgjasë pushteti më shumë se një vit.
“Ju siguroj Albinit se është në rrugë të gabume, Vjosa është në rrugë të gabume. Mos të marrin vendime që mund të kenë pasoja. Me e kthy Kosovën prapa dhe pushtimin e Serbisë, kjo nuk e di si do të tolerohet pa ndonjë kundërvlerë. Kam kërkesa prej partive opozitare për qëndrime të përbashkëta. Një qeveri që shkon kësaj rruge duhet me ia ndalë jetëgjatësinë. Ne jemi të detyruar me kriju pozicion bllok nëse vazhdojnë në këtë mënyrë”, u shpreh Haradinaj.