“Putin po fsheh numrin e viktimave nga koronavirusi”, arrestohet mjekja që sfidoi Qeverinë ruse

Anastasia Vasilyeva nga sindikata e Aleancës së Mjekëve i tha Sky News se qeveria ruse dhe Vladimir Putin ishin duke mashtruar botën për ndikimin që ka patur koronavirusi në vend.

Baby Boo

Ajo pretendoi se Kremlini nuk po publikonte numrin e vërtetë të vdekjeve dhe të infektuarve.

Ajo gjithashtu vuri në dukje se Rusia përfundimisht do të kishte një shkallë më të lartë të vdekjeve sesa vendet e tjera të zhvilluara për shkak të trajtimit të dobët të krizës.

Dr Vasilyeva foli për Sky News dy javë më parë duke insistuar se Vladimir Putin është dhe do të jetë shkaku i shumë vdekjeve në Rusi.

Ajo tha: “Ilaçi në Rusi është i tmerrshëm. Ne nuk kemi spitale, nuk kemi personel, nuk kemi një industri mjekësore. Sigurisht që nuk është mirë që Qeveria të thotë që kemi koronavirus dhe këta janë numri i vërtetë i vdekjeve”.

“Ne do të kemi një numër vdekjesh disa herë më të lartë se në vendet e zhvilluara sepse mjekësia këtu është aq e keqe.”

Dr Vasilyeva ka kritikuar për një kohë të gjatë Qeverinë Ruse për trajtimin e saj në lidhje me koronavirusin.

Të enjten, ajo u arrestua në qytetin Okulovka gjatë një udhëtimi që bëri për të vlerësuar gatishmërinë e spitaleve dhe furnizimin e tyre me pajisje mbrojtëse personale.

Një video e arrestimit u postua në llogarinë e Twitter të Aleancës së Mjekëve vonë më 2 Prill.

Titulli i videos shkruante: “Policia i bëri pritë Anastasia Vasileva dhe u përpoq ta tërhiqte me forcë në komisariat.

“Ky është fashizëm i vërtetë.”