Pse kunata është më problematike se vjehrra?

Nuk ju duhet të prisni deri në dasmë për të ditur se është një zonjë që ndoshta do të bëhet “gruaja tjetër” në martesën tuaj: vjehrra.
Por, edhe pse besimi popullor këmbëngul se ajo është një nga më të ndërlikuarat për t’u marrë me të, disa gra mendojnë se ka një çmim më të madh për t’u paguar për partnerin tuaj: motrën e tij.

Baby Boo

Ne kemi mbledhur disa fakte zbuluese që mund të shpjegojnë se pse disa nga ne besojnë që kunatat janë rivalet e vërteta.
Por disa studime kanë sugjeruar që marrëdhënia midis një vjehrre dhe nuses së saj zakonisht nuk është edhe aq armiqësore. Në të vërtetë, problemet mund të lindin nga kunata.

Rezultatet e sondazhit janë interesante, por arsyet pas tyre janë të qarta, siç mendon Paula Sáez, një psikologe kiliane nga Universiteti Diego Portales. Ajo deklaroi se kur bëhemi të rritur, bashkëmoshatarët tanë zëvendësojnë prindërit tanë si figura më e fortë në jetën tonë, sepse ne duhet të jemi përgjegjës për të ardhmen, një realitet që ndajmë me brezin tonë. Kjo është arsyeja pse njerëzit ndihen më afër vëllezërve dhe motrave të tyre dhe krijojnë një klan të fortë si brezi i ardhshëm. Një klan kunata juaj do të donte të mbronte, ki kujdes.


Restorant Lumare