Proteston kundër prishjes, Mirush Kabashi: S’më del inati, Teatri është Meka e kulturës shqiptare


TIRANE – Në vijim të protestës ndaj shembjes së Teatrit Kombëtar, sërish janë mbledhur artistë përpara godinës duke dhënë argumenta kundër këtij vendimi.

Në fjalën e tij aktori i njohur Mirush Kabashi dha arsyet e tij pse është kundër prishjes së godinës së Teatrit Kombëtar dhe pranon rikonstruktimin e tij.

“Problemin mos ta trajtojmë në baza shembujsh e shifrash, por në baza parimesh. Nëse merrej një vendim duhej marrë i diksutuar me komunitetin e artistëve, nëse duhet të rikontruktohet ky teatër apo të ndërtohet një nga e para.

Nëse biet dakord duhet të jetë në projektin që do bëhet e gjithë sipërfaqja e teatrit ekzistues.