Problemet me zemër janë më të zakonshme pas Covid-19, sesa pas vaksinimit, thonë shkencëtarët


Një studim i fundit shkencor ka zbuluar se problemet me zemër janë më të zakonshme pas inf*eksionit me koronavirus, sesa pas vaksinimit.
Studimi, i cili përfshiu të dhëna për rreth dy milion njerëz mbi moshën 16 vjeç, siguron një pasqyrë gjithëpërfshirëse të inc*idencës aktuale të simptomave të ndryshme negative që u zhvilluan pas vaksinimit dhe infeksionit koronavirus.

Të dhënat e marra nga hulumtimi tregojnë se efektet anësore pas marrjes së vaksinës Pfizer shoqërohen me një rre*zik në rritje të miokarditit dhe inflamacionit të muskujve të zemrës, të cilat janë jashtëzakonisht të rralla dhe se ka shumë më shumë mundësi që koronavirusi të shkaktojë probleme të mëvonshme shëndetësore të zemrës.

Megjithëse një studim i ri i madh nga Izraeli nuk i klasifikoi rre*ziqet e miokarditit sipas moshës ose gjinisë, mosha mesatare e njerëzve që kishin efekte anësore ishte 25, dhe në shumicën e rasteve burrat kishin probleme më të mëdha.
Inf*eksioni koronavirus ka rritur shanset për disa probleme potencialisht serioze kardiovaskulare, përfshirë su*lmin në zemër dhe mp*iksjen e gjakut.

“Koronavirusi është shumë i rre*zikshëm për trupin e njeriut në shumë mënyra. Nëse arsyeja pse dikush deri me tani ka ngurruar të marrë vaksinën për shkak të efekteve anësore, atëherë duhet kuptuar se është koronavirusi që shkakton probleme shëndetësore dhe jo vaksina”, tha Ben Reis, bashkëautor i studimit të ri dhe drejtor i grupit të mjekësisë parashikuese në Spitalin e Fëmijëve në Boston Health Programi i Informacionit të Kujdesit,