Prindi i djalit të vrarë tek Liqeni i Smillkovcës: Zaev na gënjeu


Prindërit akuzuan kryeministrin Zoran Zaev për manipulimin e provave të vrasjes në Liqenin Smilkovcës dhe mbrojtjen e zyrtarëve të BDI-së.
Ata kërkuan që ata të mbahen në paraburgim dhe që një kërkim të kryhet në selinë e LSDM-së.
Prindërit e fëmijëve të vdekur u drejtuan me akuza të rënda për Zaevin, i cili nuk I publikoi kurrë “bombat ” për liqenin e Smilkovsës për publikun maqedonas, edhe pse ai gjatë tërë kohës ju premtontë atyre.
Goran Nakjevski, babai i njërit prej djemve të vrarë tek liqeni i Smilkovscës, të kërkojë gjykatësi Ognen Stavrev ta hetojë Zoran Zaevin, ngaqë ai kur ishte kundërshtar politik i BDI-së u prezantori prova konkrete për përfshirjen e zyrtarëve të BDI-së në vrasjen brutale.

Prindi, nën përgjegjësinë morale dhe penale, ka shprehur një kërkesë, në seancën e sotme për rastin e Monstra” që të merr fjalën përpara gjykatësve. Këtë gjykatësi Stavrev ja lejoi! Ai akuzoi Zaev se që të lidhë një koalicion me BDI, ai ka manipuluar provat që mund të çojë në të vërtetën në lidhje me rastin “Monstra”.

“Kur ishim tek Zaev, ai tha se do të na jepte 6 sekrete shtetërore për 6 zyrtarë të BDI-së. Por më vonë ata u bënë 5. BDI atëherë ishte kundërshtari i tyre. Ai nuk e përmbushi premtimin, ai nuk na dha ato 5 sekrete shtetërore për arsye politike, “tha Nakjevski.

Ai vazhdoi, në emër të të gjithë prindërve: Ne kërkojmë që të bëhet një kërkim tani në selinë e LSDM-së. Unë pretendoj se ato transkripte janë atje. Ne kërkojmë që ju të mos përballeni me kryeministrin Zaev, që ne të mos gënjejmë dhe të mos shpikin.

Gjykata nuk ka deklaruar kërkesat e prindërve të fëmijëve të vrarë. Gjyqi u shty për datën 15 maj, sepse i pandehuri Fejzi Aziri ishte i sëmurë. Prindërit reaguan ashpër. Prokurori Fatime Fetai vuri në dukje se nuk kishte dokumentacion të plotë për pacientin e sëmurë. Gjyqtari Ognen Stavrev u premtoi prindërve të zemëruar në sallën e gjyqit: “Unë ju premtoj se do ta ecim deri në fund, me shpejtësi per te arritur tek e vërteta. Unë vetëm ju kërkoj të më ndihmoni dhe të jeni edhe më të duruar “.

Më 24 nëntor të vitit të kaluar, Gjykata e Lartë shfuqizoi vendimet e Apelit dhe Gjykatës Themelore Shkup 1 për rastin “Monstra” dhe e ktheu çështjen për rigjykim. Me këtë aktgjykim Gjykata Supreme pranoi ankesat për të dënuarit e vrasje në Liqenin e Smillkovcës, e cila ka ndodhur më 12 prill, 2012.

Baby Boo