Policia e Tetovës djeg me gjoba shoferët, ja se persona janë gjobitur


Gjithsej 552 kontroll aksionet lokale, dhe kontrollet e përforcuara, të realizuara gjatë gjashtë muajve të kaluar, të këtij viti në rajonin e Sektorit për punë të brendëshme Tetovë, si dhe në aktivitete të regullta, janë zbuluar gjithsej 12,786 lloje të ndryshme të kundërvajtjeve, edhe atë 7563 në Tetovë dhe 5223 në Gostivar, thuhet në kumtesën e SPB Tetovë.

Kundërvajtjet e zbuluara, janë kompletuar në mënyrë adekuate ligjore, gjegjësishtë janë sanksionuar, me 5020 fletëpagesa për kundërvajtje, (në TE 2916 dhe në GV 2104) dhe 7766 fletëpagesa të detyrueshme ër kundëevajtje, ( në TE 4647 dhe në GV 3119 ).

Krahas kësaj pjestarët e policisë, nga SPB Tetovë, kanë pregaditur dhe kanë lëshuar edhe 7118 kërkesa për procedurë të kundërvajtjeve, edhe atë në TE 2994 dhe në GV 4124, kundër po aqë kundërvajtës të regjistruar, ndërsa 1806 vëzitës edhe atë 1095 në TE dhe në GV 711 vozitësve u janë regjistruar pika negative për kundërvajtjet e kryera.

Kundërvajtje më e shpesht në këtë periudhë është shpejtësija e papërshtatshme, sipas kushteve në rrugë, gjegjësishtë vozitje e shpejtë, edhe atë 463 ku në TE ka pasur 237 dhe në GV 226, me numrin e përgjithshëm 203 pason edhe kundërvajtja për mosmbajtjen e anës, në TE 12 kurse në GV 191, pastaj mosrespektimi i përparësis së kalimit 35, në TE 2 dhe në GV 33, drejtimi nën gjendje të alkoolizuar, 14 kundërvajtje edhe atë 3 në TE dhe 11 në GV.

Vozitja e shpejtë është shkaku numër 1 për 155 aksidente, nga 517 aksidentet e trafikut, të cilat në gjashtë mujorin e parë kanë ndodhur në këtë rajon, thuhet në kumtesë.