Plastika, ndotësi më i madh i oqeaneve

Plastika dhe mbetjet ushqimore kanë tejmbushur lumenjtë dhe oqeanet duke u kthyer në një nga problematikat më kryesore.

Baby Boo

Sipas analizave të fundit të realizuar nga shkencëtarët më shumë se 12 mijë mbeturina gjendet përreth lumenjve, oqeaneve si edhe përgjatë brigjeve detare.
8 nga 10 artikuj rezultuar të ishin prej plastike, ku 44 % e plastikës lidhej me mbeturinat e ushqimit dhe të pijeve.

Restorant Lumare