Pesë fëmijë në mbështetje të oksigjenit, situata serioze në Spitalin në Kozle!


Spitali i Fëmijëve në Kozle është plot me pacientë me Covid-19, dhe aktualisht pesë fëmijë janë në mbështetje të oksigjenit.

Këta fëmijë kanë nivel të ulët të oksigjenit dhe të gjithë kanë një pamje klinike serioze, por gjendja e tyre është e qëndrueshme, informojnë autoritetet.
Nga 20 fëmijët e shtruar në spital, 15 janë deri në 15 vjet. Pacientët e vegjël kanë ndezje në mushkëri si dhe temperaturë të lartë!

Pediatrit paralajmërojnë se kjo valë e epidemive është shumë më serioze se e mëparshmja dhe se numri i pranimeve dhe ekzaminimeve të fëmijëve është rritur me fillimin e vitit shkollor.
Mjekët gjithashtu kanë frikë se numri i studentëve të infektuar do të rritet pasi fëmijët të mbyllen në klasa këtë vjeshtë dhe dimër.