Përplasen pushteti dhe opozita përshkak të masave antiCOVID

VMRO-DPMNE-ja vlerëson se propozim/ligji për mbrojtjen e popullsisë nga sëmundjet ngjitëse duhet të jetë më i qartë rreth masave të reja për mbrojtje nga virusi korona. Opozita vlerëson se është fajësuar padrejtësisht që pengon miratimin e këtyre masave por, tani pushteti bllokon procedurën me amendamente. Amendamente në Komisionin për shëndetësisë propozoi koalicioni i drejtuar nga LSDM-ja por edhe koalicioni ASH-AAA.

Baby Boo

Ne nuk arrijmë as t’i diskutojmë amendamentet sepse rrejshëm e akuzuar opozitën se refuzon të diskutojë për këto pika. Këto pika nuk janë në propozim/ligj. Tani i shtoni me amendamente. Duhet të shohim nëse i kufizojmë ritet fetare të cilat nuk janë vetëm festa por edhe varrime dhe rite gjatë vdekjeve. Duhet ta shohim nëse me këtë e dëmtojmë të drejtën e fëmijëve me nevoja të veçanta të cilët janë në shtëpi kujdesi ose në shtëpitë e tyre nga persona të tjerë. Duhet të shohim çfarë do të bëjmë me nënat e vetme kur ta lejnë fëmijën e tyre nën kujdesin e personave të tjerë të familjes dhe nëse ata do të gjobiten me 500 euro- deklaroi Rashela Mizrahi, VMRO-DPMNE.

Restorant Lumare