Pendarovski: E vetmja rrugë, garanci për perspektivën tonë dhe shpresën që të rinjtë këtu të kenë sukses dhe të formojnë familje është vetëm rruga perëndimore


“Vetëm kjo strukturë politike, vetëm ne të gjithë e dimë se çfarë do të thotë të luftosh për interesat kombëtare dhe shtetërore maqedonase dhe dimë si ta pozicionojmë Maqedoninë në këtë det të trazuar problemesh në mbarë botën. E vetmja rrugë, e vetmja garanci për perspektivën tonë, e vetmja shpresë që këta të rinj të kenë sukses këtu dhe të krijojnë familje këtu është vetëm rruga perëndimore dhe aleanca perëndimore.

Asnjë nga këta fëmijë të vegjël që emigruan nga Maqedonia nuk shkon në Rusi, Bjellorusi apo Kinë, por ata kërkojnë lumturinë në Gjermani, Amerikë, Kanada apo Zelandë të Re, të gjitha vendet e zhvilluara ekonomikisht dhe super ekonomitë, universitetet më të mira janë më të mirat atje, ne përpiqemi të jemi atje për të qenë si ata, për të mos marrë para prej tyre, por mendje, parime dhe vlera mbi të cilat do ta rregullojmë Maqedoninë tonë që të duket si një vend mesatar evropian i zhvilluar dhe i begatë. Prandaj është opsioni i vetëm”, tha presidenti Stevo Pendarovski në tubimin me qytetarët në Gazi Babë.

Ai shtoi se nëse dikush gjendet në dilemë për kë të votojë në zgjedhje, duhet të ketë parasysh se LSDM është krejtësisht e kundërta e opozitës.

“Në pesë vitet e mia të fundit kemi pasur edhe gabime, por këtu është ndryshimi, të gjithë ata që kanë shkelur ligjin janë përballur me ligjin dhe disa prej tyre janë ose në burg ose në paraburgim. Nuk më kujtohet asnjë rast i një zyrtari nga VMRO_DPMNE kur ishte regjimi ka shkuar në burg apo në paraburgim. Ne atë e realizuamë”, ka theksuar Pendarovski.

Ai konkludoi se opozita organizoi një rebelim të dhunshëm në vitin 2017 për të mos ia dorëzuar pushtetin në Kuvend atyre që e fituan atë në zgjedhje legjitime dhe demokratike.

“Ata organizuan një turmë banditësh që hynë në parlament për të rrahur kolegët e tyre deputetë. Disa prej tyre mezi mbijetuan. Deputetët ishin në prag të jetës dhe vdekjes. Nuk kemi menduar ta bëjmë këtë. Nuk kemi memorie të shkurtër”, ka përfunduar Pendarovski.