Para se ta martosh bíjèn tènde..

Para se ta martosh bíjèn tènde, ulu dhe tregojí atíj zotèríut, bíle gjíthè famíljes, se sa me mund e ke rrítur dhe sa vèshtírè qenka t’ía japèsh díkujt tjetèr.

Baby Boo

Tregoju se e ke edukuar dhe e ke shkolluar ndoshta me mísh e me shpírt pèr t’ía pasuru mendjen, qè tè jetojè njè tè nesèrme mè tè mírè. Tregoju se derísa ajo ka studíuar tí ke pas stres sí prínd dhe dert se a do ía del mbanè. Tregoju se çdoherè qè ka pasè provím bíja yte dhe se nèse se ka kaluar provímín, tí ke qarè bashkè me te!
Tregoju qè s’kanè aspak tè drejtè ta urdhèrojnè me gísht dhe ta komandojnè me punè qè asaj nuk í takojnè sí grua. Tregoju se ajo nesèr edhe tek ju do flasè do shpreh mendímín e saj tè lírè. Tregoju se nuk do tè díjè tè heshtè nèse í bèhet padrejtèsí nè çfarèdo aspektí qoftè.
Tregoju se ajo ka fríkè Zotín dhe jo njerèzít.
Tregoju se ajo nuk èshtè roje e shtèpísè, e burrí tè í brredhè natèn rrugève e kafeneve me shokè. Tregoju se ajo nuk èshtè vetèm kuzhíníere dhe pastruese por èshtè njè zonjè e cíla duhet tè gèzojè shumè respekt sí grua. Tregoju se tí sí prínd ndjenè dhembje dhe nuk lejon qè vajzès tènde tè í dèmtohet asnjè fíje floku!
Tregoju duke ua pèrkujtuar se tí e rríte, e shkollove e edukove, ndèrsa ju do ja shíhní hajrín mè shumè se ne sí príndèr. Tregoju se nèse ajo nènçmohet, ngacmohet me fjalè, ofendohet, ose shtypet dhe tortoruhet, tí sí prínd je í gjallè dhe reagon, ndèrhyn dhe shpèton jetèn e vajzès tènde, e nuk hesht duke anashkaluar gjoja se ndèrhyrja famíljare pèrkeqèson punèn, ose nga turpí se na qeshín hallku (síç e kemí zakon). Tregojau dhe pèrsèrítí kèto fjalè shpesh herè me ato, jo se nuk í dínè por se “pèrkujtímí bèn dobí”.
Emíne Bajramí