Oferta arabe dhe CR7/ Kush fshihet pas boom-it të Juventusit në tregun e aksioneve…

Dje titulli i Juventusit në tregun e aksioneve u mbyll me një goditje të madhe: Aksionet e klubit të Juventusit, në fakt, kanë prekur 1 euro për herë të parë që nga fillimi i vitit 2018. Edhe pas shpalljes së blerjes së Cristiano Ronaldos aksionet e Klubet e bardhezinjve kishin arritur kaq lart.

Një javë pas debutimit të tij në Serie A, sot Cristiano Ronaldo do të debutojë në stadiumin Allianz, në ndeshjen e parë zyrtare në shtëpi.

Është e qartë se CR7 luan një rol të rëndësishëm në bumin Juventus në Piazza Affari edhe pse kampioni portugez nuk është e vetmja arsye që Juventusi po konsolidohet kaq fort në tregun e aksioneve.

Analiza e shkaqeve dhe efekteve të suksesit të Juventusit midis aksionarëve, në fakt, fsheh edhe faktorë të tjerë.

Pas kalimit të pragut prej 0.9 euro në ditën e njoftimit zyrtar të blerjes së Ronaldos, stoku kishte rënë pak. Tani që kampionati ka filluar, titulli i Juventus është pozicionuar mbi 1 euro, që do të thotë 1 miliard euro kapitalizim.

Korrikun e kaluar, analistët KPMG kanë analizuar se si rritja e qëndrueshme e stock quotes të Juventus mund të çojë Juventus të dyfishojë të ardhurat e saj në tre vitet e ardhshme.

Faktori LIVERPOOL – Siç u përmend, në bumin e Juventusit në bursë, duhet të konsiderohet edhe një faktor tjetër: domethënë, oferta e marrë nga investitorët arabë për të blerë Liverpoolin. Siç raportohet nga mediat britanike Fenëay Sports Group (kompani që kontrollon Reds) ka marrë një ofertë prej mbi 2 miliardë paund për shitjen e klubit Premier.

Oferta nuk është pranuar por megjithatë ka alarmuar tregjet pasi shuma e propozuar për blerjen e Liverpool është më shumë se dyfish në krahasim me vlerën aktuale të tregut të Juventusit.

Tregjet, pra, po nuhatin marrëveshjen pasi vlera e klubit është ende relativisht e ulët për një klub që mund të mburret me të paturit e lojtarit më të njohur të futbollit në botë./SYRI.net/

Baby Boo