“Nusja bredh rrugëve, tupanat bien në shtëpi”

Shkruan Metali Alili

Baby Boo

Mjafton të na ndryshojn datën, pastaj me dekada mundet të luajm shoten.
Politikat e LSDM-së prej marjes së mandatit e deri më sot kan treguar rezultat perfekt, sidomos gjat mashtrimit ndaj shqiptarëve, bashk me mbetjet shqiptare të sistemit komunist !
-I pari Kryeministër i Republikës së Maqedonis që guximshëm me gojën plot ua plasi në fytirë përfaqsuesve politik shqiptarë se ju s’keni çka kërkoni më tepër këtu, duke ju thënë e duke ju drejtuar me fjalët :
“KI SHTET DOT JETË SHTET UNITAR”
Po pas këti deklarimi të tij drejpërdrejt, lindë pyetja, çka bëjnë përfaqsuesit tanë në këtë qeveri ?
Trumbetimi i lojalistëve dhe servilëve tashë më është më se i qartë, po edhe i disa të heshturive që kan futur kokën në biruc !
Të nderuar, ikja masive e rinisë Shqiptare po ju garantoj se nuk ndodhë veç se kan probleme sociale ” idaren” por besomni se rinia nuk mundet edhe më tej të lejoj tu fyhet intelegjenca dhe tu nëpërkëmbet dinjiteti dhe krenaria nga demagog, hajdut dhe udbash, lojalist të pushteteve të një pas njëshme, duke diskriminuar skajshmërisht kombin e tyre.
– Ikja e Gruvskit në aspekin politik për LSDM-në është fitore e jo humbje, ai me këtë aktë pranoi të gjitha veprat që dyshohet për keqpërdorim të pushtetit, ai thën troç u bë maskara qensh, po bashk me të e bëri të gjithë subjektin politik që udhëhoqi një dekad, ai la LSDM-në pa opozit, që mos të ndjehet e rrezikuar prej votave shqiptare, edhe pse lojalistët se kan problem të votojn !
– Të nderuar kjo “epizod” mbaroi, mos të lodhim kokën me ikjen e Gruevskit, por që nesër tu kthehemi hallëve tona, nga se 01.12. 2018 është shumë afër, votimi i ndryshimeve kushtetuese do të ndodhë !
-Ajo që duhet të na bregos shumë e më shumë është :
Identiti jonë në këtë shtet ?
A dot vazhdojm të jemi lojalist apo shtetformues ?
A dot jemi qytetarë shqiptarë, apo qytetarë të Maqedonis Veriore ?
02.12.2018 do të jetë vonë !
Mirmbetshi ..!
“ZHIVOT ZA SITE