Nuredini për të lënduarit nga zj*arri: Kanë edhe tr*auma psikike


Përveç ekzaminimeve mjekësore, të lënduarve nga zj*arri në Qendrën Kovid të Tetovë u janë bërë edhe kontrolle psikiatrike, ka bërë të ditur koordinatori i Qendrës Kovid, Gëzim Nuredini.
Shton se pacientët janë në gjendje të mirë shëndetësore, por kanë tr*auma psikike që rezulton nga stresi që kanë përjetuar natën e 8 shtatorit.

“Pas stresit që e kanë përjetuar mbrëmjen e tra*gjedisë ata janë në gjendje të mirë. Normalisht se kanë edhe tr*auma psikike, por tani për tani ata janë në gjendje stabile dhe janë edhe në oksigjeno-terapi. Janë bërë edhe ekzaminime të tjera, janë kontrolluar edhe nga psikiatrit, ashtu që tani për tani janë në gjendje relative të mirë”, tha Nuredini.

Bëhet fjalë për 12 pacientë të sëmurë me Covid-19, të cilët janë lënduar nga flakët e zj*arrit që shkrumboi Qendrën Kovid, si pasojë e të cilës vd*iqën 14 persona të tjerë. Prej tyre 12 pacientë dhe 2 familjarë të tyre që kanë qenë duke u kujdesur për të afërmit e sëmurë me Covid19.