Një rast i rallë, shpëtohet jeta e gruas shtatzënë


Ka qenë një prej netëve të zakonshme të kujdestarisë në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK kur gjinekologët Flora Belegu dhe Memli Morina u thirrën nga Emergjenca për të pranuar një rast shumë të komplikuar.

Një grua shtatzënë në muajin e pestë ishte dyshuar nga mjekët në Pejë se kishte problem me zorrën qorre, pasi që ka filluar intervenimi kirurgjik pacientja është dërguar urgjentisht për në Prishtinë.

Asaj i kishte ndodhur ajo që mjekësia e njeh si ‘placenta previa percreta’ apo kalimi i placentës në thellësi të murit të mitrës.

Dëgjo më tepër në video: