Nisin problemet mes Serbisë e Rusisë

Gazeta “Blic” e Serbisë ka thënë se Qeveria e Serbisë ka demantuar lajmin e dhënë nga agjencia ruse “TASS” dhe “Sputnik” se “Serbia i ka kërkuar zyrtarisht Rusisë pajisjen e sistemit raketor S-300 PMU-2 në vitin 2021”.

Demantimin e këtij lajmi e ka bërë edhe vet Ministri i Mbrojtjes së Serbisë Aleksandar Vulin.

“Sputnik” kishte publikuar dje një shkrim, i cili thirrej në një burim ushtarako-diplomatik pa emër, duke thënë “Rusia ka marrë kërkesë zyrtare nga Serbia që të pajiset në vitin 2021 me kompleksin S-300PMU-2”.

Lajmin e rremë e ka dhënë edhe agjencia serbe “Tanjug”.

Baby Boo