Nisin bisedimet për emrin në Athinë


Në Athinë ka nisur raundi i ri i bisedimeve për çështjen e emrin ndërmjet ministrave të jashtëm të Maqedonisë dhe Greqisë, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kodzijas, me ndërmjetësimin e të dërguarit të posaçëm të OKB-së, Metju Nimic.

Dimitrov dhe Kocias po përpiqen të përafrojnë qëndrimet e të dyja palëve për të gjetur një zgjidhje përfundimtare për çështjen e emrit. Ministri Dimitrov, para fillimit të takimti theksoi se zhvillimet në Evropë janë dinamike, prandaj Maqedonia është duke bërë përpjekje për të hipur në një “tren në lëvizje”.

Baby Boo