Nikollovski: Sistemi për ujitje për vite të tëra është lënë pas dore


Sistemi për ujitje është lënë pas dore për vite dhe prandaj ka reduktuar prodhimet bujqësore dhe kanë ulur cilësinë. Këtë vit ne do të paguajmë 12 milionë euro për furnizimin me ujë, ndërsa pason edhe një riorganizim gjithëpërfshirës, thotë ministri për Bujqësi, Ljupço Nikollovski në intervistën për “Radio Evropa e Lirë”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Unë nuk e di se si ju mund të jetë aq shumë e lënë pas dore sistemi i ujitjes dhe që shteti të mos investojë, për të mos rindërtuar dhe të përqendrohet në ndërtimin e sistemeve të reja. Ajo që ne theksojmë se kemi premtuar popullit dhe është pjesë e programit tonë të qeverisë, është se dhjetë milionë në vit do të japim për ujitje. Këtë vit, vetëm përmes Programit të Zhvillimit Rural, ne do të paguajmë 12 milion euro për seksionin e furnizimit me ujë”, tha Nikolovski.

Baby Boo