Nga 1 maji mund të udhtoni me tren falas nëpër Maqedoni


Në përputhje me masat për uljen e shpenzimeve të jetesës për qytetarët, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut përmes Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve dhe Hekurudhave të Republikës së Maqedonisë Veriore, Transport SHA-Shkup vendosi të vendosë transport falas në trafikun hekurudhor, si më poshtë:

Transport falas për të rinjtë deri në 27 vjeç, çdo javë të parë dhe të tretë të muajit, në fundjavë nga e premtja në orën 12:00, deri të hënën në orën 12:00.

Transport falas për të moshuarit, gratë deri në 62 vjeç dhe burrat deri në 64 vjeç çdo fundjavë të dytë të muajit (e premte, e shtunë dhe e diel);

Transport falas për studentët çdo të enjte -Transporti falas për të gjithë nxënësit e arsimit të mesëm një herë në javë të mërkurën

Transporti falas do të fillojë nga 1 maji 2022, sipas orarit të udhëtimit të Hekurudhave të Republikës së Maqedonisë Veriore Transport SHA-Shkup për vitin 2022. Me këtë masë mundësojmë mbështetjen e vazhdueshme të qytetarëve për të nxitur trafikun hekurudhor si transport më i lirë dhe ekologjik.