Në polici dhe në pikën kufitare në Dibër, mungon përfaqësimi i shqiptarëve

Skoplje,130412. Petoro skopljanca su ubijeni jucer kod umjetnog jezera kraj Skoplja. Cetvorica ubijenih su mladici od oko 20 godina, a peta zrtva je sredovjecni mjestanin, ribic koji je najverojatnije ubijen jer je bio svjedok egzekucije mladica. Policija zasada nema osumnjicenih za ubojstvo. Prema nesluzbenim informacijama, svi su ubiejni hitcima u glavu. Mjestani iz skopskog sela Radisani, odakle su ubijeni mladici, danasu su blokirali autocestu kod Skoplja protestirajuci zbog ubojstva, za koje okrivljuju lokalne Albance. Za smirivanje tenzija MUP je poslao specijalne postrojbe koje trebaju spreciti vece nemire. Na udaru prosvjednika bili su i novinari koji su prijetli kamenjem i razbijanjem kamera. Na fotografiji: specijalna policija. Foto: Maja Zlatevska / CROPIX

Komuna e Dibrës edhe pse e rrethuar nga shqiptarë nuk gëzon asnjë pozitë udhëheqëse në stacionin policor dhe pikat kufitare.

Personi i rrethuar me të verdhë është Sedit Beqirovski – Kryeshefi aktual i Policisë Kriminale në Dibër (nga rradhët e LSDM-së), ndërsa personi në krah i rrethuar me të kaltërt është Enis Ravmanoski – aktualisht polic në pikën doganore – Bllatë Dibër, ndërsa së shpejti pritet që nga ana e LSDM-së të emërohet epror i lartë në Policinë e Uniformuar te Dibres.

Siç duket është e kotë teksa Ministri dhe zv. Ministri i MPB flasin për depolitizimin e policisë së shtetit, ndërsa dita-ditës dëshmohet e kundërta, policia e Dibrës ( por dhe në nivel shtetëror) se vjen dhe më shumë politizohet.

Aktualisht në Dibër qytet me shumicë dërmuese shqiptare në Stacionet Policore, DSK dhe pikat kufitare në shumicë udhëheqin kuadro jo-shqiptarë dhe ate:

1. Kryeshef i DSK-Diber, Arsllan Elezoski nga Komuna Qender Zhupe (nga komunë tjeter)

2. Kryeshef i Policisë Kriminale-Dibër, Sedit Beqirovski nga Komuna Qendër Zhupë (nga komune tjeter),

3. Komandant në Stacionin Policor të pikës kufitare-Bllatë/Diber, Milaim Abazi (jo-shqiptar) nga Komuna Mavrovë dhe Rostushe (nga komunë tjetër)

4. Komandant në Stacionin Policor të pikës kufitare-Xhepisht/Dibër, Arben Ramadanovski nga Komuna Dibër

5. Komandant në Stacionin Policor-Dibër, Argetim Vojnika (shqiptar) nga Komuna Diber, i cili me urdhëresë (e cila vlen 30ditë) të Ministrit të MPB nga 27 prill 2018 është caktuar në ketë dikaster.

Per dikasterin e fundit këtë pozitë të vetme që shqiptarët morën pas 11 vitesh, dhanë apo humbën 7 pozita udhëheqëse dhe atë: DSK (1 kryeshef), Policinë Kriminale (1 kryeshef), dy pikat kufitare (4 pozita udhëheqëse – 2 komandantë dhe 2 zv. komandante) dhe për pak kohë do ta humbin edhe poziten kryeshef në Qendrën Regjionale-Perendim në Ohër (përgjegjës për të gjitha pikat kufitare) i cili momentalisht udhehiqet nga Xhelal Lata nga Dibra, dhe i cili do të penzionohet në fund të vitit!

Kjo komunë është vetëm një shembull për të vazhduar Pa Censurë, çdo javë edhe në komunat tjera./PaCensurë

Baby Boo