Ndodh në Britani: 86 euro për të fletur një natë në burg!


Një shtrat i ngushtë me krevat marinari në një dhomë të ngushtë, mbi dy tryeza të mbështjellë, pa dritare për të lejuar dritën të kalojë vetëm përmes një hapjeje të vogël të mbyllur me shufra.

Vendndodhja është ajo e një burgu, por për të përfunduar aty, nuk është e nevojshme të thyhet ligji, mjafton të paguash. Është ideja e hotelit “Penny Rose”, në Kent (Britani e Madhe), që ka ngritur dhoma pikërisht në formë qelie. Një natë kushton 75 £, ose 86 euro.

Në strukturë nuk ka vaskë dhe dush që janë të vendosura jashtë dhe për ata që i duan, duhet të dilet në kopsht. Por në “Polly High”, ka edhe pajisje moderne: rroba pambuku, WiFi falas, çaj dhe kafe në dhomë dhe hoteli është vetëm tre minuta larg nga plazhi Margate. Po, sepse të ftuarit e “të burgosurve” mund të vendosin në mënyrë të pavarur orët e tyre të “lirisë”.

Pronari 55-vjeçar i “Polly High”, e bleu pronën në vitin 2010 me qëllim të rinovimit të saj. Ishte bashkëshorti i saj që i dha asaj idenë e krijimit të një hoteli që dukej si një burg. “Ne i mblodhëm aftësitë tona krijuese dhe e ndërtuam së bashku, donim të ishim të veçantë, por jo që klientët të hiqnin dorë nga komoditeti”, tha ai për “The Daily Mail”.

Dhe mysafirët në “Penny Rope” duket se e pëlqejnë, sepse shqyrtimet në faqen e ‘airbnb’ janë të gjitha pozitive.

Baby Boo