Ndërmarrjet që do ta rritin pagën minimale, shteti do t’ju japë ndihmë financiare

Me propozim ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për pagën minimale që dje u votua nga deputetët e Maqedonisë, ndërmarrjet të cilat punëtorëve do t’ua rritin pagën minimale, do të marrin ndihmë shtetërore, njofton Portalb.mk.

Baby Boo

“Ndihma financiare për punëtor arrin deri 30 për qind për dallim nga paga bruto e punëtorit për muaj dhe paga bruto mesatare për punëtor e paguar në muajt tetor, nëntor dhe dhjetor gjatë vitit të kaluar. Kjo përkrahje mund të arrijë vlerën më së shumti 1.200 denarë në muaj për punëtor. Masa është përgjigje e kërkesës së punëdhënësve për problemin e adresuar, dhe kjo është nevoja që të rriten pagat të përafërta me pagën minimale”, ka njoftuar Ministria e Punës dhe Politikës Sociale.