NATO, 1.4 mln euro ndihmë kundër COVID-19


NATO në mbledhjen e sotme të ministrave të mbrojtjes së Aleancës ofroi një ndihmë në vlerë prej 1,4 milion eurosh për Maqedoninë në luftën kundër Covid-19. Aleanca gjithashtu do ta ndihmojnë vendin edhe me 60 respiratorë si dhe pajisje të tjera mjekësore. Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Stoltenberg nënvizoi nevojën që Aleatët ti ndihmojnë njëri tjetrit sidomos në kohë sfidash.

Pandemia Covid-19 vijon të na sfidojë të gjithëve. Ushtritë tona vijojnë të luajnë rol kyç në mbështetjen e përpjekjeve civile. Aleatët i ndihmojnë njëri tjetrit. Vendosja e spitaleve modulare dhe transportimin e pacientëve. Edhe këtë muaj, Shqipëria, Mali i zI dhe Maqedonia marrin mbështetje nga rezervat tona të NATO-s- deklaroi Stoltenberg.