“Mos m’iu turr Sulltan flamurit…” nga Bardhyl Mamuti


Veprimtari i njohur i çështjes shqiptare, Bardhyl Mahmuti ka reaguar ndaj kërcënime të presidentit Turk Taip Erdogan.

“Në vend të reagimit ndaj kërcënimeve të Erdoganin njerëzit janë duke dëgjuar këngën e Ilir Shaqirit: Mos m’iu turr Sulltan flamurit…”, është shprehur Mahmuti, duke postuar këngën, e cila në vitet më të hershme ishte hit në Kosovë.

Me sa mburrje kujtojmë faktin që gjyshërit dhe baballarët tanë nuk dorëzuan asnjë pjesëtarë të hebrenjve që përndiqeshin nga Hitleri. E megjithatë kishte edhe në mesin e shqiptarëve kopilë të tillë që Hitlerin e thërrisnin “Baba Hetë”!

“Fatkeqësisht, kopilët e Erdoganit ia ngulën thikën pas shpine mikpritjes shqiptare në Kosovë.

Dorëzimi i gjashtë shtetasve turq në duart e regjimit terrorist të diktatorit të Turqisë është akti më i turpshëm që ndonjëherë kanë disa shqiptarë në emër të institucioneve të Kosovës.

Sot i turpëruar ndiej dhembje për ata që në këto momente janë duke u torturuar në burgjet e Turqisë për shkak se në institucionet tona kemi njerëz të shitur që shkelën të drejtën ndërkombëtare të mosektradimit të personave në shtetet ku rrezikohet integriteti i tyre fizik dhe psikik”, është shprehur ai.

Bardhyl Mamuti

Baby Boo