Mbi 20 persona kanë humbur jetën si pasojë e sul*meve rak*etore në Gaza


Ushtria izraelite ka filluar su*lme ajrore kundër caqeve të mil*itantëve në Rripin e Gazës, pasi me rak&eta u qëll*uan nga terr*itori drejt Jerusalemit.

Ministria palestineze e shëndetësisë e drejtuar nga Hamasi në Gaza tha se 20 vetë, përfshirë edhe fëmijët, kanë vde*kur gjatë këtyre sul*meve.
Në Jerusalem, zja*rri me rake*ta bëri që parlamenti i Izraelit të evakuohej derisa po dëgjonin sirenat. Tensionet midis Izraelit dhe Palestinezëve u thelluan ditët e fundit.
Sun*dimtarët e Hamasit të Gazës kishin kërc*ënuar të godis*nin pasi qindra palestinezë u pla*gosën në për*leshjet me policinë izraelite në Jerusalem të hënën. Izraeli tha se kishte vr*arë të paktën tre mili*tantë të Hamasit.
Burime të Hamasit i thanë BBC se një komandant i Brigadave Izzedine al-Qassam, Mohammed Abdullah Fayyad, ishte vr*arë.
Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, tha se Hamasi kishte “kaluar vijën e kuqe” dhe se “konf*likti aktual mund të vazhdojë për disa kohë”.
Izraeli do të përgjigjet me fo*rcë të madhe … ata që na sul*mojnë do të paguajnë një çmim të rëndë”

Baby Boo