Mersim Maksuti: Amnistia për “27 prillin”, rast specifik

Profesori universitar, Mersim Maksuti gjatë një debati në emisionin “Programi 200” në Alsat-M për fatin e PSP-së, foli edhe për ngjarjet e 27 prillit. Ai tha se ngjarjet e 27 prillit vunë në pikëpyetje ekzistencën e vet shtetit, vunë në pikëpyetje të ardhmen e vendit dhe se ligji për pajtim mund të justifikohet.

Baby Boo

“27 prilli është një situatë specifike, nuk është një rast dosido që kemi trajtuar deri më tani nëpër gjykata. Ngjarjet e 27 prillit vunë në pikëpyetje ekzistencën e vet shtetit. Vuri në pikëpyetje se nga do të shkojmë nesër se çfarë do të ndodh më tutje, mund të ndodhte dhe gjendja e jashtëzakonshme. Nëpërmjet ligjit të amnistisë, në një mënyrë ishte i pashmangshëm edhe një pajtim i palëve në shoqëri. Në një farë mënyre ky ligj mund edhe të arsyetohet”, deklaroi profesori universitar Mersim Maksuti.