Mendoi se ishte një rreth që e hapë kanaçen, doli të jetë unazë ari që ka të gdhendur shqiponjën me dy koka (Foto)

Ben Bishop është kërkues amator i metaleve të çmuara, që ka gjetur në Somerset të Anglisë, një unazë të vlefshme që kushton mbi dhjetëmijë euro.

Baby Boo

Punonjësi i fabrikës kishte marrë detektorin e metaleve dhe po kërkonte në një zonë malore, ku gjeti atë që mendoi se ishte rrethi që e hapë kanaçen, transmeton Telegrafi.

Ben me unazën e gjetur

“Desha te largohesha, sepse mendova se është diçka e pavlerë. Por, zhurma që lëshonte detektori ishte e fortë dhe instinkti më tha se duhej ta kontrolloja”, ka thënë Bishop.

Në fakt, ai kishte gjetur një unazë ari, që ka të gdhendur shqiponjën me dy kokë, të punuar mes viteve 1550 deri 1650.

Shqiponja me dy koka e gdhendur në unazë

Simboli që gjendet në unazë, fillimisht u mendua se vinte nga Evropa Lindore, por doli të jetë shqiponja të cilën e përdori si simbol Elizabeta e Parë, prej se u ngrit në fron. /Telegrafi/