Mehmedoviq kërkon kthimin e testeve PCR në pikat kufitare të Maqedonisë

Drejtori i Qendrës Shëndetësore Publike në Shkup, Zllate Mehmedoviq, kërkoi kthimin e testeve PCR në pikat kufitare të Maqedonisë për turistët e vendit të cilët do të kthehen nga pushimet nga destinacionet verore si Greqia, Shqipëria, Mali i Zi dhe Kroacia.

Baby Boo

Mehmedoviq kërkon këtë si një nga zgjidhjet e mundshme përpara takimit të Komisionit për Sëmundjet Infektive të hënën kur do të vendoset për masat e mundshme kundër llojit të ri të virusit delta.
“Kthimi i testimit të detyrueshëm është një nga mundësitë. Ka fundi i gushtit dhe fillimi i shtatorit është një realitet, gjatë kthimit nga vendet e shënjestruara, ndërsa ato janë edhe vendet ku mund të shkojmë për pushime për 10 dhe 11 ditë. Atje ka edhe turistë nga vendet “e rrezikshme”.

Ka zgjidhje të tjera alternative. Tani po kthehemi në fillim të pandemisë, kështu që rastet duhet të monitorohen dhe zbulohen”, tha Mehmedoviq