Maqedoni, vaksinat – kusht për regjistrim në kopsh dhe në shkollë


Kusht për regjistrim në kupsht dhe në shkollë do të jetë fëmijët të nenë të vaksinuar, kurse nga Ministria e Shëndetësisë do të tentojnë ta implementojnë nga shtatori pasi është dashur të përshtatet edhe rregullativa ligjore në MPPS dhe MASH, përcjell FLAKA.

Nga ministria kompetente kanë paralajmëruar edhe një sërë masash tjera – ekipe preventive nga 23 deri me 29 prill do të jenë në terren dhe do ti kontrollojnë kartonat e vaksinave dhe do të kërkojnë fëmijë të pa vaksinuar dhe fëmijë që të imunizohen.

Ministria në tenderin e këtij viti për prokurim të vaksinave apelon të vendosen edhe dy vaksina, për virusin rota dhe për streptokoka, të cilat në kalendarin e rregullt do të vendosne nga viti tjetër.

Baby Boo