Maqedoni rreth 750 mijë të punësuar dhe 207 mijë të pa punë


Prej gjithsej 956.640 persona popullatë aktive në Maqedoni, të punësuar janë 749.892, ndërsa të papunë 206,748 persona, tregon anketa për fuqinë punëtore e Entit Shtetëror për Statistikë për tremujorin e parë të vitit 2018.

Shkalla e aktivitetit në këtë periudhë është 56.9, shkalla e punësimit 44,6 ndërsa shkalla e papunësisë arrin 21.6 për qind.