Maqedoni, 50% e pacientëve që kanë humbur jetën nga COVID-19 janë hospitalizuar për shërim tepër vonë


Drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Ngjitëse, Milena Stevanoviq duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve për vdekshmërinë nga COVID-19, tha se 50% e pacientëve që kanë humbur jetën nga COVID-19, janë sjellur për shërbim tepër vonë dhe se rezultati do të ishte më ndryshe nëse pacientët do të konsultoheshin me mjekun amë.

“Nga numri i përgjithshëm i mbi 470 të hospitalizuarve dhe të shëruarave në klinikë, kemi 90 pacientë që kanë vdekur. Pjesa më e madhe e pacientëve janë sjellur pas 10-15 ditë që janë shëruar në shtëpi, pa pasur asnjë konsultim me mjekut. Të paktën 50% e pacientëve që janë shëruar te ne dhe kanë vdekur, janë sjellur tepër vonë për shërim dhe besoj se rezultati do të ishte ndryshe nëse të paktën janë do të konsultoheshin me mjekun e tyre amë”, tha Stevanoviq, njofton Telegrafi Maqedoni.

Ajo gjithashtu tha se në klinikë tashmë kanë një numër të madh të të vdekurve që nuk janë aq të moshuar dhe se janë në moshën e mesme të cilën nuk kanë paraqitur si të sëmurë kronik.

Ndryshe, sipas analizës së Institutit për Shëndet Publik të vdekshmërisë derimë 15 qeshor në vend janë regjistruar 193 raste ku pjesa më e madhe janë mbi moshën 60 vjet./Telegrafi/

Baby Boo