LSDM: VMRO-DPMNE TË MBËSHTESË MARRËVESHJEN QË ËSHTË NË PËRPUTHJE ME INTERESAT KOMBËTARE


Nga LSDM, kanë dërguar kritikat drejt partisë më të madhe opozitare VMRO-DPMNE se duhet të të mbështesë marrëveshjen që i jep fund mosmarrëveshjes 25 vjeçare që ka fundosur Maqedoninë. Marrëveshja nuk është një goditje ndaj së drejtës për vetëvendosje, siç pretendon OBRM-PDUKM në mënyrë të rreme.

“Traktati garanton dhe forcon identitetin maqedonas dhe askush nuk do ta mohojë më. E gjithë bota demokratike jep mbështetje të fuqishme për zgjidhjen e kësaj mosmarrëveshjeje të gjatë. Edhe Partia Popullore Evropiane (PPE), e mirëpret Marrëveshjen dhe bën thirrje për dakortës nga të gjitha partitë politike” thuhet në komunikatën e LSDM-së.

Baby Boo