Liqeni me ngjyrë të pazakontë, së fundmi dalin disa supozime të reja se pse ndodh kjo gjë!

Shkrimet e para për liqenin rozë në ishullin Middle në Australi datojnë nga viti 1802, kur hidrografi britanik Matthew Flinders arriti në ishull gjatë rrugës së tij drejt Sidnejt.

Baby Boo

Gjatë shekullit 19, ishulli Middle u vizitua edhe nga gjuetarë të fokave dhe balenave.

Një grup shkencëtarësh në vitin 1950 kërkoi shkaqet pse liqeni Hiler ka ngjyrën unike rozë.

Mostrat nga uji i liqenit nuk përmbajnë gjurmë të algave, të cilat u japin ngjyrë ujit.

Megjithatë, spekulohet se ngjyra rozë e liqenit është rezultat i sasisë së lartë të kripës dhe pranisë së bakterit rozë halobakteri.

Për dallim nga liqenet tjera që ndryshojnë ngjyrën në pajtim me temperaturat, liqeni Hiler gjatë gjithë vitit ruan ngjyrën e njëjtë.

Liqeni është atraksion turistik, por jo edhe për larje, pasi që ishulli përdoret vetëm për qëllime hulumtimi.