La Gjermaninë për Kosovën, tani ka qindra lopë e viça

Rritja e investimeve nëpër ferma blegtorale dhe modernizimi i tyre ka bërë, që përveç rritjes se prodhimtarisë, të rritet edhe cilësia e këtyre prodhimeve.

Baby Boo

Njëra nga këto model ferma të lopëve qumështore, është edhe ajo në fshatin Jashanicë të Klinës. Pronari i fermës, Avdi Hoti la kurbetin dhe aktualisht ka mbi 140 lopë e vica.

Familja Hoti me 42 anëtarë të familjes ka edhe 120 hektarë tokë të punueshme.

Restorant Lumare