Kyle Scott për Ushtrinë e Kosovës?!


Ambasadori amerikan në Beograd Kyle Scott është deklaruar rreth formimit të ushtrisë së Kosovës, “Nuk shoh pse Ushtria e Kosovës do të ishte kërc*ënim më i madh se sa janë, Ushtria e Serbisë.

“Ajo është formuar në kuadër të Kushtetutës së Kosovës e kjo e kërkon konsultimin e të gjithë popujve që jetojnë atje. Ne e përkrahim pavarësinë e Kosovës dhe çdo shtet ka të drejtë në zgjedhjen e partnerit strategjik dhe që brenda territorit të vet të formojë forcat e sigurisë, porse kjo kërkon pajtimin e të gjithë popujve që jetojnë në Kosovë”.