Ky është propozimi i Sheshelit për shkëmbimin e popullsisë

Kreu i Partisë Radikale Serbe Vojisllav Sheshelj beson se shkëmbimi i popullsisë është zgjidhja më e mirë për zgjidhjen e problemit të Kosovës.

Baby Boo Tinex

Sheshelj propozon që një referendum të organizohet në 12 komunat me shumicë serbe në Kosovë, në të cilën serbët do të deklarojnë se ku dhe si duan të jetojnë. Ai më tej thotë se njerëzit nga enklavat e largëta, si Shterpce dhe Rahoveci, duhet të transferohen në Preshevë dhe shqiptarët nga atje duhet të transferohen në Kosovë.

Do t’i nxisja urgjentisht popullit tonë në Kosovë t’i referohej referendumit nëse duan për të qëndruar në Serbi ose për një variant tjetër. Dhe kur kjo të ndodhë, atëherë ne kemi një argument solid në duart tona. Pra, nëse 12 komunat serbe dëshirojnë të qëndrojnë në Serbi, atëherë duhet të flasim më tej në mënyrë që të arrijmë zgjidhje kompromisi … Nuk mundemi të propozojmë të marrim veriun e Kosovës dhe në kthim t’i japim Luginës së Preshevës. Është budallallëk, kështu që nuk do t’i japim agjë vetes – thekson Sheshelj. Ai shton se është e mundur të shkëmbehet popullsia mes komunave në Kosovë dhe komunave shqiptare në jug të Serbisë.

Shqiptarët nga Presheva mund të lëvizin në Shtërpce dhe serbët nga Shtërpca për të ardhur në Preshevë. Do të ishte një shkëmbim qytetar i popullsisë që do të ishte dakord midis serbëve dhe shqiptarëve, nëse ata përgjigjen kështu. Shqiptarët do të marrin një qeveri më të qëndrueshme atje dhe është shumë e rëndësishme për ne si vend që të kemi një popullatë serbe në një komunë kufitare dhe jo një popullsi pakicë kombëtare që është armiqësore ndaj Serbisë . – shpjegon Sheshelj.

Restorant Lumare