Kush është mësuesi nga Zvicra, që ju deshën tetë javë për të ndërtuar kopjen Titanik, duke përdorur 25,000 tulla lodrash LEGO…

Një mësues i çmendur pas lodrave Lego ka ndërtuar një kopje të Titanikut, duke përdorur 25,000 tulla për të kapur çdo detaj të astarit të dënuar-deri në ajsbergun i cili vulosi fatin e tij. Niklaus Meier, 31 vjeç, nga Lucern, Zvicër, vlerëson se ai shpenzoi 3,000 Franga Zvicerane (2,400) në tulla të famshme plastike për rekreacionin e tij të anijes. Pa udhëzime për t’u ndjekur, ai mori tetë javë duke përsëritur çdo varkë shpëtimi, çdo dritare dhe çdo detaj në shkallën 1: 145, duke sjellë në jetë anijen e famshme.

RMS Titanic u mbyt pasi goditi një ajsberg ndërsa udhëtonte në udhëtimin e tij të parë nga Southampton në Nju Jork në Prill 1912. Në nisjen e tij, anija luksoze ishte anija më e madhe në botë. Ai mbante disa nga njerëzit më të pasur në botë, si dhe qindra njerëz nga Britania, Irlanda dhe gjetkë që kërkonin një jetë të re në Shtetet e Bashkuara.Pasi goditi ajsbergun, u deshën më pak se tre orë që anija ‘e patundshme’ të rrëshqiste nën valët e Oqeanit Atlantik të ngrirë, duke vrarë më shumë se 1.500 njerëz.

Niklaus Meier, 31 vjeç, nga Lucern, Zvicër, vlerëson se ai shpenzoi 3,000 Franga Zvicerane (2,400) në tullat e famshme plastike për rekreacionin e tij
Meier u frymëzua për të marrë përsipër projektin nga nipi i tij shtatë vjeçar, Henri. Ai tha: ‘Ai u lejua të shikonte filmin e vitit 1997 deri në vendin ku anija fundoset.

E dashura ime dhe unë u ftuam për darkë tek motra ime, ku nipi im më tregoi se si kishte filluar të ndërtonte Titanikun me tulla Lego. Duke qenë një entuziast i Lego -s si fëmijë, unë ofrova mbështetjen time për projektin e tij. Unë gjithashtu i thashë ta bënte atë më saktë dhe më të madh. Një javë më vonë, motra ime më thirri dhe më tha që nipi dhe shoku i tij nga kopshti po prisnin që unë të vija dhe të filloja ndërtimin – projekti kishte filluar!

Z. Meier filloi të grumbullojë kopjen e tij me zell duke përdorur një model të anijes CAD (dizajn i ndihmuar nga kompjuteri) në internet.
Ai tha: ‘Unë nuk kisha udhëzime për ndërtimin e Lego, as në letër, as në formë elektronike. ‘Shikova detajet në fotografitë që mund të gjeja në internet, pastaj vlerësova matjet e tyre në tulla Lego, pastaj u përpoqa të gjeja mënyrën për ta ndërtuar atë më së miri me tulla. “Pas një faze të provës dhe gabimit, unë vendosa për mënyrën më të mirë në aspektin e stabilitetit, saktësisë, kostos etj.

Baby Boo