Kurti s’përjashton një sulm të ri nga Serbia: Jemi vigjilentë, kemi mbështetjen e trupave tanë dhe të NATO-s


Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka folur sërish për sulmin e 24 shtatorit në Banjskë, ku ka thënë se tashmë ka dëshmi se Serbia qëndron pas këtij sulmi, ku ushtria serbe ua ka dhënë armët atyre njerëzve.

Kurti ka ritheksuar se Kosova ka dëshmi që Serbia u ka dhënë armë njerëzve që e kryen sulmin terrorist, teksa shtoi se kriminelët nuk mund të bëhen politikanë në Kosovë.

“Ky sulm është kryer nga paraushtarakë të cilët i kanë marrë urdhrat e tyre direkt nga Beogradi. Dhe është vetëm Vuçiqi, sepse politikisht Serbia është një shfaqje e vetme. Kemi edhe dëshmi se ushtria serbe ua ka dhënë armët këtyre njerëzve. Dhe figura që udhëhoqi këta paraushtarakë është Milan Radoiçiq. E njohim mirë, dikur ka qenë një nga drejtuesit e krimit të organizuar. Në vitet 1990, kur Millosheviqi ishte në pushtet në Serbi, kriminelët u bënë kriminelë në emër të nacionalizmit dhe urrejtjes ndaj të tjerëve. Dhe sot shohim që disa kriminelë duan të bëhen politikanë. Kjo nuk është më e mundur në Kosovë. Prandaj dikush si Milan Radoiçiq është sot në Serbi”, ka deklaruar Kurti.

I pyetur se a është i mundur një sulm i radhës në Kosovë, kryeministri tha se nuk mund të përjashtohet.

“Ne nuk mund të përjashtojmë një sulm sepse nuk varet nga ne. Por ne jemi vigjilentë dhe kemi mbështetjen e trupave tona dhe atyre të aleatëve tanë të NATO-s, të cilët kanë forcuar mbështetjen e tyre që nga sulmi i shtatorit për të mbrojtur sigurinë e vendit tonë. Nëse ka një demokraci, përgjegjësia e zgjedhur qeverisëse duhet të japë llogari për veprimet e saj. Kjo çon në parashikueshmëri. Por një diktaturë shkakton rrezik. Ju nuk e dini se çfarë një ditë Vuçiq mund të urdhërojë policinë dhe ushtrinë e tij. Ne vazhdimisht mund të ndiejmë agresivitetin e Serbisë: Ju keni 48 baza të përparuara të ushtrisë dhe xhandarmarëisë rreth Kosovës – në formën e një patkoi”, ka deklaruar Kurti.