KUMANOVA ENDE PA E NDËRRUAR EMRIN BËHET MAQEDONI VERIORE (FOTO)


Komuna e Kumanovës ka shkruar se komuna e tyre është në Maqedoninë Veriore dhe se kjo është përmirësuar ende pa hyrë në fuqi emri i ri Republika e Maqedonisë së Veriut, që është kompromis i arritur mes Shkupit dhe Athinës, informon INA.

Lajmi është bërë i ditur nga shumica e mediave maqedonase që kanë shkruar se kjo komunë ende pa u bërë emri i ri ka nisur ta aplikojë. Kjo ka bërë që shumë qytetarë të reagojnë nëpërmjet rrjeteve sociale.

Por në fakt sipas shtrirjes gjeografike, Kumanova gjendet në veri të vendit dhe se nga komuna kanë sqaruar se në këtë kuptim është shkruar ky emërtim.