Kotzias: Të biem dakord me erga omnes


Kreu i diplomacisë greke, Nikos Kotzias, pas mbajtjes së takimit të Këshillit të Ministrave për Punë të Jashtme është shprehur nga Brukseli se është e nevojshme të biem dakord për erga omnes dhe për të shkuar në një marrëveshje gjithëpërfshirëse dhe pozitive.

“Ne kemi bërë të qartë se për IRJM-në që të marrë një ftesë për NATO, do të duhet të zbatojë vendimin nga Bukureshti të vitit 2008-të, si dhe rezultatet nga negociatat. Duhet të kuptohet nga ana tjetër se është e nevojshme të pajtohet me erga omnes dhe të shkojmë drejt një marrëveshje gjithëpërfshirëse, pozitive, tha Ministri i Jashtëm i Greqisë, informon korrespondent i AIM-së nga Athina.