Kompania turke që po prodhon vaksinën kundër Koronavirusit është pronë e shqiptarëve nga Tetova

Shkencëtarët turq besojnë se janë pranë zbulimit të vaksinës për covid-19.
Hulumtuesit në firma e njohur botërore e prodhimeve të barnave ‘Abdi Ibrahim’ thonë se ata tashmë kanë rezultuar të suksesshëm në trajtimin kundër koronavirusit (Covid-19) dhe në këtë muaj mund të fillojë edhe prodhimi i saj.

Baby Boo

Pronarët e kësaj kompanie janë me prejardhje nga Çellopeku i Tetovës, që kanë migruar në Turqi në vitin 1912. Kushërinjtë e tyre sot e kësaj dite jetojnë në Çellopek të Tetovës.

Ndryshe, sipas deklaratës së bërë nga Abdi Ibrahim, kompania do të dhurojë të gjithë prodhimin e këtij ilaçi ministrisë së shëndetsisë dhe deri në fund të muajit prill deri më 1 milion 600 mijë tableta do të prodhojë në objektet e saj të vendosura në Stamboll Esenyurt.