Kohë e zymtë në Kumanovë, ndërroi jetë ish i burgosuri politik, Ejup Shemshiji. Ja si e kujton shoku i tij i afërt

Kohë e zymtë në Kumanovë. Është ndarë nga jeta në moshën 58-vjeçare, Ejup Shemshiji, veprimtar i çështjes shqiptare dhe ish i burgosur politik në vitin 1988, për arsimin shqip në Kumanovë.
E hoxhë Nuredin Xhemaili nga Çerkezi i Kumanovës e kujton me këto fjalë emocionuese shokun e tij Ejupin.

“Njeriu e çështjes kombëtare, kurrën e kurrës si ka përmendur kontributet që i dha për çështjen shqiptare, pavarësisht se sa ka qenë në rrezik jeta e tij! Toshte borxh ia kemi vendit dhe s’duhet përmendur se kemi bërë dicka.\
Çdo protestë që ka qenë në diaspor nga lëvizja ai aty ka qenë, me Hasan Malën dhe Shahin Ajdinin. Me Jonuz Musliun ka qenë shok i afërt”, tregon, hoxhë Nuredin Xhemaili.
Ejup Shemshji është axha i Agim Shemshiut, referit europian në shah nga Kumanova.

Baby Boo