KM Austrisë: Islami politik nuk ka vend në Austri! Ne do të ndalojmë simbolet radikale


Qeveria e Austrisë vazhdon të luftojë kundër islamit politik. Në Këshillin e Ministrave të ardhshëm, është marrë vendimi që simbolet radikale duhet të ndalohet në të ardhmen.

Grupet ekstreme të Islamit si Vëllazëria Myslimane, Ujqërit e Gri të turqve ose PKK janë në “listën e zezë” të qeverisë. Por kjo nuk është e gjitha. Grupet ekstremiste të krahut të djathtë ose të majtë ndoshta janë në “listën e zezë”. Kuptohet janë Hamasi palestinez dhe ustashët, fashistët kroatë. Simbolet Al Qaeda dhe IS janë ndaluar që nga viti 2014.

Kancelari Sebastian Kurz  dhe zëvendëskryetari Heinz-Christian Strache theksojnë se simbolet fetare nuk do të preken. Pra, ende nuk ka ndalesë të shamisë, siç kërkohet për një kohë të gjatë. Ligji ka për qëllim vetëm simbolet që do të kundërshtojnë të drejtat themelore demokratike.

Baby Boo