Kishte “harruar” të vdiste, varroset personi më i vjetër i Rusisë…edhe i botës

Tanzilia Nasihanovna Bisembeeva, personi më i vjetër në planetin tonë, u varros në fshatin e lindjes Alcha në rajonin e Krasnoyarsk (Rusi).

“Ajo vdiq në moshën 124 vjeçe dhe u varros në varrezat e familjes. I gjithë fshati adhuronte gjenezën e saj”, thanë zyrtarët lokalë.

Që nga janari i këtij viti, gruaja ruse u konsiderua personi më i vjetër në botë dhe u përfshi në librin e rekordeve ruse.

Tanzilia Nasihanovna Bisembeeva vdiq në moshën 123 vjeç, 7 muaj e 16 ditë. Gruaja me jetëgjatë në Rusi kishte tre djem, dhjetë nipër e mbesa, 25 nipër e stërmbesa dhe dy stër-stërnipër e stër-stërmbesa.

Sipas gazetës “Rossiiskaya”, Tanzila Nasihanovna Bisembeeva, e cila lindi në 14 mars 1896, dëshmoi shumë ngjarje historike: Revolucionin e Tetorit (1917), Luftën e Madhe Patriotike (1941-1945), si dhe rënien e BRSS